Carpaccio Cogonez

Recept
Carpaccio Cogonez

Favoriet van
Luka

Lekker als
Voor- of tussengerecht

Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 8 plakjes dungesneden carpaccio
  • 50 gr sla
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • verse basilicum
  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


Truffelmayo
:

  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel olijfolie met truffelaroma
  • Peper en zout

(of je koopt kant-en-klare truffelmayonaise ;-))


Benodigdheden
:

  • Ballenmaker
  • Staafmixer
  • Hoge maatbeker

Stappen:

Doe de eidooier in een lange maatbeker en voeg een beetje zout, peper, mosterd en witte wijnazijn toe. Mix dit met een staafmixer tot een glad papje. Mix daarna net zo lang door totdat het wat dikker begint te worden. Voeg een paar druppeltjes zonnebloemolie toe en mix deze beetje bij beetje erbij. Voeg steeds iets meer toe totdat alles is opgenomen in het mengsel. Mix net zo lang totdat het dezelfde dikte heeft dan mayonaise. Klop als laatste kort de truffelolie met een garde erdoor.

Leg een plakje carpaccio in de ballenmaker. Smeer een klein beetje truffelmayonaise in het midden. Leg een klein hoopje sla erop en verdeel wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas er over. Vouw de buitenzijde naar binnen zodat er een bonbon ontstaat. Leg deze omgekeerd (met de mooie zijde boven) op een amuselepel of bordje.

Decoreer de carpaccio bonbons met een beetje truffelmayo, basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Some More Cool Projects