Recept
Chocolate Salty Balls
Favoriet van
Bas
Lekker als
Nagerecht
Dit heb je nodig:
2 eetlepels kaneel
3 eiwitten
1/2 staafje boter 60 g (1/2 staafje boter, zoals in het liedje)
1 kop pure chocolade 200 g (1 kop mierzoete chocolade, zoals in het liedje)
1/2 kopje kersenbrandewijn 125 ml (1/2 kopje brandewijn, zoals in het liedje)
2 kopjes suiker 400 g (een kleine zak)
1 theelepel vanille-extract
1 1/2 kopje bloem 200 g
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
Zoute karamel topping
1/4 stokje boter 30 g
3/4 kop gecondenseerde melk 200 ml
1 eetlepel gouden siroop
1/2 theelepel zeezout
Stappen
Chocolate Salty Balls
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een cakevorm in.
- Zeef bakpoeder, zout en bloem in een kom en zet apart.
- Meng in een kom de kaneel, eiwitten en boter tot een dikke, luchtige massa.
- Voeg gesmolten chocolade, cognac, suiker en vanille toe en meng tot het gecombineerd is.
- Voeg het bloemmengsel toe en mix tot het gecombineerd en glad is. Mix het beslag niet te fijn. Het beslag moet zijdezacht en glad zijn.
- Giet het beslag in de cakevorm. Zorg ervoor dat elk gaatje tot bovenaan gevuld is.
- Bak voor 15-20 minuten.
Zoute karamel topping
- Voeg gecondenseerde melk, boter en golden syrup toe aan een steelpan en breng het aan de kook.
- Kook 4 minuten en voeg het zout toe. Kook nog eens 4 minuten of tot de karamel een mooie gouden kleur heeft en dik genoeg is om te besprenkelen.
- Zet het vuur uit en laat de karamel afkoelen. Eenmaal afgekoeld kun je de karamel over de cakeballetjes sprenkelen. Je kunt de afgekoelde karamel ook in een spuitzak doen en op de cakeballetjes spuiten.
Bekijk het hele recept inclusief foto’s van de verschillende stappen op: https://cakieshq.com/recipe/chocolate-salty-balls-recipe/
Lekker bakken met de chef!
Bekijk de video met het nummer ‘Chocolate salty Balls’ van Isaac Hayes op Youtube voor extra gezelligheid tijdens het bakken.