Recept
De Bolle Zalm
Favoriet van
Erik
Lekker als
Voorgerecht
Dit heb je nodig:
- Rauwe zalm
- Sesam olie
- Sojasaus
- Citroen
- Avocado
- Verse bieslook
- Mayonaise
- Peper
Stappen:
- Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes (0,5 cm).
- Marineer de rauwe zalm door de sesamolie, azijn en sojasaus erdoor te mengen en zet apart.
Tot hier kun je het 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de zalm dan afgesloten in de koelkast.
- Rasp de citroen en pers het sap uit. Houd dit apart.
- Snijd de avocado in kleine blokjes (ter grootte van de rauwe zalm).
- Doe de zalm en de avocado samen met 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel van de citroenrasp in een kom.
- Voeg hier de bieslook en mayonaise aan toe. Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper.
- Schep het mengsel in een kookring op een mooi bordje en druk de bovenkant aan.
Herhaal dit tot je vier zalmtartaartjes hebt en garneer met tuinkers. Eet smakelijk