Ooooh Denne-Roomijs

Recept
Ooooh Denne-Roomijs

Favoriet van
Arjan

Lekker als
Nagerecht

Dit heb je nodig:

  • Roomijs (kies de smaken die je lekker vindt).
  • IJshoorntjes (als de supermarkt ze niet verkoopt, dan kan je ze altijd wel kopen bij de lokale snackbar).
  • Groene chocolade, bijvoorbeeld deze: Link naar webshop
  • Feestelijke strooisel, bijvoorbeeld in Kerst kleuren.

Stappen:

  1. Zet een aantal wijnflessen klaar (daarop laat je straks de ijshoorntjes drogen).
  2.  Verwarm de chocolade au bain-marie.
  3. Wanneer de chocolade is gesmolten pak je een ijshoorntje. Met een lepel schep je de chocolade over het hoorntje (doe dit boven je bak met gesmolten chocolade, zodat het teveel aan chocolade weer terugvalt in je bak).
  4. Laat de chocolade een beetje afkoelen (als het te warm is blijft het strooisel niet plakken)
  5. Stooi vervolgens het strooisel over de chocolade. Doe dit boven een bordje of schaaltje zodat je alle strooisen die niet blijft plakken weer opvangt (hergebruiken voor de volgende).
  6. LET OP: Wat je vooral niet moet doen is het strooisel op een bordje leggen en het ijshoorntje daar doorheen rollen. Voor je het weet zit dan alles aan elkaar geplakt door de hard wordende chocolade… Deze fout hebben wij al een keer voor jou gemaakt. 😉
  7. Schep een paar mooie bolletjes ijs op een bordje met de Cogonez-maker en zet het hoorntje ondersteboven op één van de bolletjes.
  8. Geniet van een smakelijk en feestelijk ijslandschap!

Some More Cool Projects