PORTFOLIO

COGONEZ

We zijn elke dag druk bezig met het maken van opvallend en effectief werk. Bekijk hieronder het meest recente werk van/met Cogonez.

COOP videoproducties

Campagne & productie

COOP

Voor COOP ontwikkelde we de campagne 'Het voordeel van dichtbij'. In deze reeks video's gaat influencer en presentatrice Saar Koningsberger op bezoek bij boeren, telers en kweekers om te zien en horen hoe lokaal onze voeding wordt geproduceerd.

CAMPAGNE EN BEURSSTAND

Campagne & beursstand

PORT OF AMSTERDAM

Er is veel te ontdekken in de Amsterdamse haven. Vele ladingstromen vinden hun weg via Amsterdam. Eén van die ladingstromen is breakbulk. Breakbulk is alle lading die niet vloeibaar is en niet in containers zit. Denk aan de bladen van een windmolen, auto's, staal en papier. Wij maakte een campagne om deze nichemarkt te bereiken én we ontwikkelde een concept voor de beursstand. De grote videowall was de eyecatcher. Wij maakte ook de film hiervoor, samen met Blonk Film en Drone Addicts.

Brand Identity workshop

Merkstrategie & WORKSHOP

T-SYSTEMS

Elk merk moet zichzelf blijven aanpassen aan de veranderende wereld. In gedrag, symboliek en communicatie. Maar wat moet je aanpassen? En waarom? Een gedegen business strategie en merkstrategie leggen de basis voor deze keuzes. Met een team van T-Systems gingen wij op zoek naar het merk fundament waarop verandering (specifiek voor de Nederlandse merkt) gebouwd kan worden.

CORPORATE MOVIE
PORT OF AMSTYERDAM

Merkstrategie & positionering workshop

Merkstrategie & WORKSHOP

BOER STAPHORST

Boer Staphorst is een retailler met webshop en fysieke winkel. De marketingmanager was op zoek naar een zinvolle invulling van hun afdelingsuitje. Dat werd een workshop 'merkstrategie & positionering'. Uiteraard hebben we direct hun eigen merk aangepakt. In slechts 1 dag tijd zijn er grote stappen gezet in het aanscherpen van de positionering.

De Merkpositionering van een NGO

Merkstrategie & DESIGN

TERRE DES HOMMES

NGO's hebben het moeite met het werven van nieuwe fondsen. Er zijn vele redenen (economisch en demografisch) te benoemen waardoor dat komt, maar één van die redenen heeft te maken met het onderscheidend vermogen van de NGO. Mensen willen weten waaraan ze bijdragen én ze willen weten of hun geld goed terecht komt. Om het onderscheidend vermogen goed over het voetlicht te brengen moet eerst goed gekeken worden naar de basis, het merk! En dat deden wij, samen met Terre des Hommes. De uitkomsten legden wij vast in een online brandbook.

Cogonez zet een wereldmerk op de kaart

STRATEGIE, STORYTELLING, ARTDIRECTION & MUCH MORE

DUTCH IPA

Voor het nieuwe biermerk DUTCH IPA bedacht Cogonez het merkverhaal, dat is opgebouwd rond kapitein IPA. ‘Deze ruwe bolster voer tijdens de 'gouden eeuw met regelmaat de wereld rond om te zoeken naar nieuwe smaken en aroma’s voor zijn geliefde drank…bier. Maar deze reis ging niet zonder slag of stoot. Vele gevaren heeft hij moeten overwinnen.’ De verhalen van Kapitein IPA vinden we terug op de blikken van Dutch IPA. Elke afbeelding verteld over de gevaren die hij heeft moeten overwinnen én over de smaken die de boventoon voeren van de betreffende IPA. ‘Dutch IPA is een ode aan de avonturier, aan de ontdekker van nieuwe smaken. Maar vooral aan de levensgenieter’, zegt Jordy de Jong van de brouwerij.

zie wat je kan!?

STRATEGIE, ARTDIRECTION & development

DE NUVO

Achter de schermen heeft de NUVO in samenwerking met Cogonez gewerkt aan een nieuw platform: zie wat je kan. Deze website richt zich op jongeren die bezig zijn met studiekeuze, misschien wel van studierichting willen veranderen, of zijinstromen vanuit een ander vak. Er is namelijk werk zat in de optiek: meer dan negen miljoen Nederlanders dragen een bril of contactlenzen! “Wij waren erg onder de indruk van de site die Cogonez voor het NIBUD maakte”, aldus NUVO-directeur Bas de Nes. “Dit was de reden om met ze in zee te gaan en we zijn trots op het eindresultaat.”

We love hema

STRATEGIE, webdesign, development & content creation

#WeLoveHema

Wat doe je als een lovebrand voor de zoveelste keer in handen dreigt te vallen van buitenlands durfkapitaal? Dan kom je in opstand! Het burgerinitiatief WeLoveHema is opgericht door Cogonez partner Arjan Leest. Samen met ex-HEMA medewerkers werken ze aan een strategie om van HEMA een cooperatie te maken.

EEN MERK BOUWEN IS EEN HELE KUNSSST

NAAM BEDENKEN, HUISSTIJL, WEBSHOP, SOCIAL MEDIA,ADVERTISING, STRATEGIE & ARTDIRECTION

KUNSSST.NL

Kunssst is mooi voor oog en oor. Dat is de belofte van dit mooie merk. Wij bedachten de naam, de huisstijl en wij bouwden de webshop. Daarbij verzorgd Cogonez alle communicatie. Van social media content tot campagnes, advertenties en SEA.

snel groeien en toch controle over JE MERK-DNA houden

STRATEGIE & ARTDIRECTION

DERMA2CARE

Renske Ypma is oprichter en managing director van Derma2Care, een snel groeiende keten van huidtherapie klinieken. Renske heeft het bedrijf opgezet vanuit een duidelijke missie en visie, maar nu het aantal vestigingen en personeelsleden hard groeit, wordt het steeds lastiger om alle werknemers dit bedrijfsgedachtegoed over te brengen. In een aantal sessies hebben wij het DNA weten te ontrafelen en het vervolgens in begrijpelijke taal vastgelegd in een boekje voor het personeel. Tijdens een bijeenkomst met het voltallige personeel hebben we uitleg gegeven over de inhoud van het boekje, maar ook over de noodzaak om het goed te lezen én te begrijpen. Het merk-DNA dient nu als basis voor alle communicatie.

EENHEID TERUGBRENGEN IN ALLE COMMUNICATIE

BRANDING & DESIGN

EVOLUON EINDHOVEN

Voor ons was dat eigenlijk geen lastige opgave. Zowel de vorm van het hoofdgebouw als de binnenkant zijn zeer iconisch en herkenbaar. Deze elementen hebben wij gebruikt als basis voor een grafische vormtaal met als hoofdkleur blauw. En wel het blauw van Philips, de bouwer van dit rijksmonument. Omdat het gebouw tegenwoordig vooral wordt gebruikt als locatie voor evenementen en congressen hebben wij Engelstalige communicatie toegevoegd. Teksten zijn altijd duidelijk, vriendelijk en uitnodigend.

een toprestaurant op bonaire op de kaart zetten

BRANDING, LOGO DEVELOPMENT & ARTDIRECTION

CHEFS

Twee chefs beginnen een kleinschalig culinair toprestaurant op Bonaire. Gasten zitten aan een chef's table, maar dan in vorm van een bar zodat je op ooghoogte zit met de chefs. Terwijl jij geniet, vertellen de chefs verhalen over de herkomst en bereiding van het eten, maar ook over het eiland. Heel puur, bijzonder en persoonlijk. Deze begrippen vormden de basis voor de naam, de huisstijl, de materialisatie en doorvertaling naar touch points, waarbij koper een grote herkenbare rol speelt.

De hele wereld duidelijk maken dat plastic wel degelijk duurzaam is

STRATEGIE, LOGO DEVELOPMENT & ARTDIRECTION

IONIQA

Ioniqa vinden wij één van de mooiste bedrijven ter wereld! Omdat ze PET-plastic 100% circulair kunnen maken. Dat betekent dus dat er nooit meer olie nodig is voor de productie én dat er geen plastic meer verbrand hoeft te worden. Door de inzet van de technologie van Ioniqa kan direct 75% van de CO2 uitstoot worden gereduceerd. Eerst hebben we een merkstrategisch- en positioneringstraject afgelegd. Dit hebben we doorvertaald naar een visuele identiteit en een tone of voice-document. Op deze basis zullen wij de komende tijd wereldwijd gaan communiceren dat Ioniqa PET-plastic duurzaam maakt.

nieuwe doelgroepen interesseren in technische proposities

CONCEPT, STORYBOARDING & ARTDIRECTION

T-SYSTEMS

Het aanbod van T-Systems is overwegend technisch en fysiek niet zichtbaar. De propositie wordt daarom vooral verkocht aan de technische afdelingen van grote internationale organisaties. Maar het aanbod van T-Systems is ook zeer aantrekkelijk voor marketingafdelingen. Zeker in de tijd waarin technologische innovatie in een versnelling terechtgekomen is. Om Marketingafdelingen te interesseren hebben wij gekozen voor een aanpak vanuit het point of view van consumenten. Door de customer benefit als vertrekpunt te nemen begrijpen marketeers beter het belang van de technische proposities van T-Systems. Cogonez is hier retail- en communicatieconsulent. We maakten scripts en storyboards, en deden de regie. De executie was in samenwerking met Clipforce, preferred supplier van T-Systems.

hét adres voor HUIDZORG een herkenbaar gezicht geven IN AMSTERDAM

LOGO DEVELOPMENT & ARTDIRECTION

HUID MEDISCH CENTRUM

Huid Medisch Centrum is een samenwerking van AMC, VUmc (nu Amsterdam UMC) en Centrum Oosterwal. De dermatologische afdeling van beide academische ziekenhuizen hebben de door de huisarts verwezen zorg verplaatst naar Huid Medisch Centrum. Eén naam voor alle huidzorg. Voor Huid Medisch Centrum ontwikkelden wij het logo, de huisstijl en signing. We zijn nu nog druk bezig met een nieuwe en uitgebreidere website.

OPvallen BIJ (NIEUWE) RELATIES MET EEN RELEVANT KERSTGESCHENK

ARTDIRECTION

COGONEZ KERST 2018-19

Om onze nieuwe bureaunaam eer aan te doen, maakten we een toepasselijk kerstcadeau voor onze relaties... 2 ballen voor in de boom. Menig kerstboom zag er nét even beter uit. De ballen leverden veel positieve reacties op, een mooi voorbeeld hoe goede PR en de beste wensen toch samen in één doosje passen.