360° Creatief & strategisch bureau

We doen waar we retegoed in zijn: Complexe communicatievraagstukken oplossen, merken stevig en duurzaam op de kaart zetten, sterke campagnes ontwikkelen, pakkende content maken, dat soort dingen. Eerst denken, dan doen. Want alles wat we doen moet kloppen en effectief zijn. Het allerliefst maken we onze klanten blij met verrassend goed werk. En in alle bescheidenheid moeten we zeggen… “Dat lukt ons aardig”.

over de oprichting

Dat moet toch anders kunnen!?

Bas is creative director en één van de oprichters van Cogonez. Na een lang bestaan als freelancer bij verschillende bureaus zag hij het licht. Het verbaasde hem dat veel van zijn werk gepresenteerd werd door accountmanagers aan tussenpersonen bij de klant. Het resultaat? Ruis op de lijn, onnodige aanpassingen en verspilling van tijd en geld. 

“Je moet gewoon de kennis en ballen hebben om een concept te presenteren met de juiste argumenten. Dat voorkomt voortijdige consessies en middelmatig resultaat. No Cogonez, No Glory.”

– Bas Oosterwal (creative director)

Wat ons uniek maakt

De combinatie van wat wij belangrijk vinden

Creativiteit & strategie

Deze twee gaan altijd hand-in-hand. Alles wat we doen moet bijdragen aan de merkdoelstellingen. We denken dus altijd even na voordat we creatief gaan zitten te zijn.

Integriteit & vertrouwen

We werken hard en op top niveau. Dan moet iedereen scherp zijn en elkaar helpen waar mogelijk. Er voor elkaar zijn door dik en dun vinden we belangrijk. Zowel intern als in de relatie met onze klanten.

Merk-eerst-benadering

Bij ons krijg je geen losse flodders of concepten ‘omdat ze grappig zijn’. We (onder)bouwen altijd op het merk fundament. Want zelfs de kleinste merkdrager kan het merk imago beïnvloeden. 

Duurzaam & Maatschappelijk

Wij worden blij als we iets goeds kunnen doen voor de maatschappij. Wij dragen ons steentje bij en wij worden heel blij van opdrachtgevers die deze zelfde doelen nastreven of zelfs de wereld een stukje mooier en beter maken.

Een stap verder gaan

Je kan altijd op ons rekenen. Ook als je een keer iets vergeten bent te briefen. Oh ja, we vinden het ook leuk om ge af en toe positief te verrassen. We hebben inmiddels een kast vol karma punten.

Samenwerking

Uiteraard mag je van ons verwachten dat we ons werk goed doen. Maar we gaan graag nog een stapje verder. Wat we écht belangrijk vinden is de relatie met onze klanten. Want echt goed werk maak je als je het samen doet. 

PODCAST​

Marketing report

Op 15 augustus 2023 was onze Strategy Director Arjan Leest te gast bij New Business Radio. Hij legt (onder andere) uit wat wij bedoelen met Creative Intelligence, but without all the drama. 

die lastige naam...

Cogonez, hoe spreek je dat eigenlijk uit?

Ilia Gort doet in het filmpje even voor hoe je onze naam uitspreekt.

De naam Cogonez is een samenvoeging van cojones en cognitio. Cojones is Spaans en betekent letterlijk ‘ballen’. Cognitio is Latijn voor kennis.
Cogonez betekent dus: Brains & Balls.